NEA

Έχετε δει πιο παράξενο μοντέλο από αυτό το Citroen; [vid]

Το Citroen Poids Lourd Rapide μπορεί να είχε ως βάση την αρχέτυπη DS αλλά ζύγιζε 10 τόνους, απέδιδε 700 άλογα και είχε 11 ελαστικά!

Πρόκειται για ένα εντελώς λειτουργικό όχημα που είχε κατασκευάσει η Michelin το 1973 για να δοκιμάζει λάστιχα φορτηγών σε υψηλές ταχύτητες. Στην φωτογραφία φαίνεται στο εσωτερικό της DS το ελαστικό του φορτηγού, το οποίο μπορούσε να κινηθεί σε ταχύτητες που άγγιζαν και τα 200 χλμ./ώρα. Όσο για την κίνησή του αυτό το περίεργο όχημα είχε δύο V8 κινητήρες από Corvette (έναν μπροστά και έναν πίσω) με συνολική απόδοση στους 700 ίππους.

Στόχος των μηχανικών της Michelin ήταν να διασφαλίσουν πως δεν θα υπήρχε κάποιο ατύχημα την ώρα της δοκιμής με ένα μεγάλο φορτηγό. Έτσι, δημιούργησαν αυτόν τον κλειστό κλωβό ασφαλείας μέσα στην DS οπότε αν υπήρχε κάποια αστοχία του δοκιμαζόμενου ελαστικού δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα αφού υπήρχαν 10 τροχοί που σήκωναν το όχημα.

Για εκείνη την εποχή αυτό το πρότζεκτ ήταν κάτι το πολύ προχωρημένο τεχνολογικά. Αργότερα μπήκαν οι δοκιμές με προσομοιώσεις σε λογισμικά και σε τεχνητούς θαλάμους με λιγότερο κόπο, κόστος και χρόνο. Όσο για αυτό το πραγματικά παράξενο Citroen έχει διεκδικήσει μια περίοπτη θέση στο μουσείο της Michelin.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!