NEA

Η Bentley θα γίνει φουλ ηλεκτρική – Η Ferrari ποτέ 100%

Premium εταιρίες με βαριά όπλα σαν την Bentley θα έχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όχι όμως και οι σούπερ σπορ μάρκες όπως η Ferrari.

Υπάρχουν πολύ λόγοι ώστε μια premium εταιρία να έχει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως για παράδειγμα η Bentley, η οποία από το 2030 θα αρχίσει να καταργεί τις εκδόσεις με κινητήρες καύσης για να έχει μόνο ηλεκτρικές. Αξιοσημείωτο είναι πως νωρίτερα από το 2026 θα καταργήσει και τα plug-in υβριδικά.

Μια άποψη λέει πως ούτως ή άλλως τα πολυτελή αυτοκίνητα που εξυπηρετούν VIP ή επιχειρηματίες πραγματοποιούν τα πολύ μακρινά τους ταξίδια αεροπορικώς παρά οδικώς. Από την άλλη και το πιο σημαντικό είναι πως τα σήματα που εντάσσονται σε ομίλους (όπως η Bentley ή η Rolls-Royce) δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν το μέσο όρο CO2 του στόλου για να αποφεύγονται τα πρόστιμα.

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στις σούπερ σπορ εταιρίας, όπως είναι η Ferrari. Η οποία δεν έχει ακόμη παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται μετά το 2025. Πάντως, ο πρόεδρος της Ferrari δηλώνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο όπου όλη η γκάμα των μοντέλων της ιστορικής ιταλικής μάρκας θα είναι με ηλεκτρικά μοτέρ.

Συγκεκριμένα, ο Louis Camilleri είπε ότι πως όσο ζει αυτός (είναι στα 65 του χρόνια) δεν θα δει πάνω από τα μισά μοντέλα της εταιρίας να είναι EV. Πάντως, ακόμη και έτσι να είναι το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο δείχνοντας μας πως ακόμη και μια εταιρία όπως η Ferrari θα έχει αρκετά EV μελλοντικά στην γκάμα της. Προς το παρόν το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο είναι η plug-in υβριδική SF90.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!