NEA

To Volvo P1800 Cyan έρχεται από το παρελθόν και έχει 420 άλογα!

Το εντυπωσιακό κουπέ P1800 είχε κυκλοφορήσει την δεκαετία του 1960 και η αγωνιστική ομάδα Cyan Racing το επαναφέρει στο προσκήνιο.

Η Cyan Racing είναι η υπεύθυνη εταιρία για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Volvo στην Σουηδία και στο παλμαρέ της κατέχει τρία πρωταθλήματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WTCC. Και μετά από αυτές τις επιτυχίες αποφάσισε να προχωρήσει στην περιορισμένη παραγωγή μιας σύγχρονης αναβίωσης του P1800 του 1964 (διαβάστε εδώ για το P1900).

To νέο μοντέλο ονομάζεται P1800 Cyan και ξεχωρίζει από το μπλε χρώμα και φυσικά την αυθεντική κουπέ σχεδιαστική γραμμή εκείνης της δεκαετίας με τους στρόγγυλους προβολείς. Μάλιστα για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα όπως ABS/ ESP, ούτε καν υποβοήθηση πέδησης.

Μια μεγάλη αναβάθμιση έρχεται με την αντικατάσταση του αναιμικού ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου με έναν ίδιας χωρητικότητας turbo με τις σύγχρονες προδιαγραφές του αγωνιστικού S60 TC1 που αποδίδει 420 άλογα στις 7.000 σ.α.λ. και 455 Nm ροπής. Τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω μπλοκέ της Holinger, ενώ δικό της είναι και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Σύγχρονη είναι και η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και πολλές ενισχύσεις.To P1800 Cyan, το οποίο βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής, ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο (990 κιλά για την ακρίβεια) χάρη στην εκτενή χρήση κάρμπον, τιτανίου και άλλων ελαφρών υλικών.

Τώρα, αν γλυκοκοιτάζετε το υπέροχο αυτό κουπέ να πούμε πως η εταιρία το κατασκευάζει κατόπιν παραγγελίας σε μικρό αριθμό και στην τιμή των περίπου 500.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!