NEA

Να κλείσουν όλα τα ΚΤΕΟ ζητά ο πανελλήνιος σύνδεσμος ΙΚΤΕΟ

Σύμφωνα με σχετικό δελτίου Τύπου: «Η εξάπλωση του κορωνοϊού θέτει ζήτημα απειλής των υπέρτατων αγαθών της ζωής και της υγείας. Εν συνεχεία διαγγέλματος του πρωθυπουργού της χώρας μας, όπως για όλα τα σημεία συνάθροισης κοινού, έτσι και τα ΚΤΕΟ συμπεριελήφθησαν στην λίστα των ΚΑΔ που πρόκειται να τεθούν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας από το ερχόμενο Σάββατο 7/11.

Ωστόσο, ατυχώς έως τώρα διαφαίνεται ότι το ΥΜΕ δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον άνω υπαρκτό κίνδυνο που απειλεί  την υγεία και τη ζωή μας, καθώς διαφαίνεται ότι προτίθεται να αναστείλει την λήξη της ισχύος των δελτίων ΚΤΕΟ αλλά μερικώς και όχι καθολικώς  όπως είχε αποφασίσει αντίστοιχα τον Μάρτιο του 2020, με αποτέλεσμα μερίδα οδηγών να εξακολουθούν να είναι υπόχρεοι και άλλοι όχι, το ίδιο συνεπάγεται και στις επιχειρήσεις  ΚΤΕΟ.

Συνοπτικά, στην προηγούμενη περίοδο lockdown Μαρτίου 2020 προβλεπόταν η αναστολή της λήξεως όλων των δελτίων τεχνικού ελέγχου ΟΛΩΝ των κατηγοριών κυκλοφορόντων οχημάτων στην ελληνική επικράτεια  εξαιρώντας μόνο τα βαρέα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές (TIR). Σε αυτά τα πλαίσια κρίθηκε παράλληλα σκόπιμη και η αναστολή λειτουργίας ΟΛΩΝ των ΚΤΕΟ ώστε να αντιμετωπισθεί έτσι καθολικά ο κίνδυνος μετάδοσης  του ιού μέσω της διαδικασίας ελέγχου στα ΚΤΕΟ και να εξυπηρετείται το ζήτημα οδικής ασφάλειας στα πλαίσια του άκρως απαραίτητου όπως  π.χ. οι διεθνείς μεταφορές.

Πρακτική  που εξυπηρέτησε καθολικά τα ζητούμενα πρόληψης  έναντι  πανδημίας  και παράλληλα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Σε αυτά τα πλαίσια  και ενώ έως εχθές το βράδυ μας διαβεβαίωναν προφορικά από το ΥΜΕ ότι θα ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική του Μαρτίου και σε αυτή τη φάση του Νοεμβρίου, πριν από λίγη ώρα, εντελώς αναίτια, εκδόθηκε ξαφνικά  και λάβαμε το ενημερωτικό σημείωμα που επισυνάπτεται ακολούθως.

Μια τέτοια  προοπτική δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους  διότι εμπλέκει τα πράγματα και δημιουργεί ερωτήματα για το τι θα ακολουθήσει.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να  σταθεί  στο ύψος  της κρίσιμης περίστασης και άρα να  προβεί άμεσα, πριν έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων:  

  • Στην ρητή επισφράγιση της αναστολής λειτουργίας ΟΛΩΝ των ΚΤΕΟ της χώρας, για όσο κρίνεται σκόπιμο από τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς
  • Στην ισόχρονη αναστολή της υποχρέωσης ΚΤΕΟ και κάρτας ελέγχου καυσαερίων για ΟΛΟΥΣ  τους υπόχρεους πολίτες
  • Στην  πρόβλεψη παράτασης εύλογου χρονικού διαστήματος  μετά την λήξη της καραντίνας, διάρκειας 90 ημερών από την ημερομηνία λήξεως κάθε δελτίου ΚΤΕΟ για κάθε υπόχρεο όχημα, ώστε να εξυπηρετηθούν ομαλά όλοι οι υπόχρεοι οδηγοί της περιόδου καραντίνας παράλληλα με του ελέγχους τρέχουσας  της περιόδου».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!