NEA

Πρώτη μούρη… η νέα ηλεκτρική BMW iX!

Στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτροκινητικότητας iNext η BMW παρουσίασε την ηλεκτρική ναυαρχίδα iX. Σας αρέσει;

Η BMW είναι από τις πρώτες εταιρίες που πίστεψαν στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης λανσάροντας το μεταμοντέρνο i3. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και περνώντας στη νέα γενιά των EV παρουσιάζει την iX. Ένα πενταθέσιο ηλεκτρικό SUV που θα μπει στην παραγωγή σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα με μικρές σχεδιαστικά διαφορές από το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Σχετικά με το τεχνολογικό DNA το 5ης γενιάς eDrive σύστημα πρόωσης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδει πάνω από 500 ίππους με ελάχιστη δυνατή κατανάλωση WLTP στις 21 kWh/100 χλμ. Η μπαταρία θα είναι πάνω από τις 100 kWh προσφέροντας πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας.

H ταχυφόρτιση DC θα υποστηρίζει ισχύ έως 200 kW φορτίζοντας την μπαταρία στο 80% της σε περίπου 40 λεπτά. Κάτι που σημαίνει πως σε 10 λεπτά φόρτισης θα μπορεί να δώσει περίπου 120 χλμ. Mε wallbox 11 kW θα γεμίζει στο 10% σε λιγότερο από 11 ώρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!