NEA

H Pagani που βλέπεις είναι η τελευταία Huayra Roadster [vid]

Πρόκειται για την 100ή και τελευταία ανοιχτή Huayra ολοκληρώνοντας τον κύκλο ενός μοναδικού hypercar.

Η τιμή της τελευταίας γενικότερα Huayra είναι στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι όντως η τελευταία; Διότι το ίδιο είχε πει ο Pagani και για την κουπέ όταν ολοκλήρωσε και αυτή το τριψήφιο σύνολο της αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε διάφορες one-off εκδοχές. Το ίδιο αναμένεται να κάμει και με την ανοιχτή αφού ήδη υπάρχουν φήμες για μια “R” με τον ατμοσφαιρικό V12 της AMG να ξεπερνά σε ισχύ τα 900 άλογα.

Εδώ να πούμε πως η κατασκευή της Huayra Coupe ξεκίνησε το 2011 ως αντικαταστάτης της Zonda. Αφού συμπληρώθηκαν τα 100 αυτοκίνητα από το Φεβρουάριο του 2017 άρχισε η κατασκευή της Roadster και μετά από τέσσερα χρόνια βγήκε από το εργοστάσιο το τελευταίο μοντέλο. Το οποίο το αγόρασε ένας παλιός φίλος του Pagani και φανατικός θαυμαστής της εταιρίας.

Το κάρμπον αμάξωμα έχει κάποιες μικρές προσωποποιήσεις, όπως για παράδειγμα ένα κάθετο “φτερό” πάνω από τις χαρακτηριστικές τετραπλές εξατμίσεις. Στο εσωτερικό υπάρχει μια όμορφη αντίθεση με ένα έντονο κίτρινο να ντύνει τόσο το ταμπλό όσο και τα καθίσματα. Τέλος να πούμε πως ο κινητήρας είναι ο V12 στη νορμάλ χαρτογράφησή του που αποδίδει 763 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και 1.000 Nm στις 2.400 σ.α.λ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!