NEA

Προσωρινό στοπ στην διαθεσιμότητα του plug-in υβριδικού Mini Countryman Cooper SE ALL4

Η Mini θα σταματήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα τις παραδόσεις της plug-in υβριδικής έκδοσης του Countryman, της Cooper SE ALL4 και ο λόγος για αυτό είναι… ένα χιλιόμετρο.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τις επίσημες προδιαγραφές του το Countryman Cooper SE ALL4 μπορεί να καλύψει καθαρά ηλεκτρικά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές NEDC, μέχρι και 60 χιλιόμετρα. Από τους εσωτερικούς ελέγχους που διενεργεί η βρετανική εταιρεία του ομίλου BMW διαπιστώθηκε όμως πως η αυτονομία αυτή δεν μπορεί να ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τα 59 χιλιόμετρα.

Για αυτήν την απόκλιση τους ενός χιλιομέτρου οι αρμόδιοι της Mini ενημέρωσαν την αρμόδια υπηρεσία εγκρίσεων τύπου στην Ιρλανδία (NSAI) η οποία αποφάσισε τη διακοπή των παραδόσεων της συγκεκριμένης έκδοσης μέχρι να δοθεί λύση και να βρεθεί το… χαμένο χιλιόμετρο. Κάτι που αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Με βελτίωση του λογισμικού διαχείρισης ενέργειας της μπαταρίας.  

Και αν αναρωτιέστε προς τι η όλη φασαρία το ζητούμενο είναι οι κρατικές επιδοτήσεις. Σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στη Γερμανία, προκειμένου να επιδοτούνται τα plug-in υβριδικά θα πρέπει η ηλεκτρική τους αυτονομία να είναι 60 χιλιόμετρα. Και όχι 59….

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!