NEA

Porsche Unseen: Αυτές οι Porsche βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας!

H γερμανική εταιρία παρουσιάζει μια σειρά από σχεδιαστικές σπουδές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια και ήταν κρυμμένες στα αρχηγεία της Porsche.

Τώρα, τις αποκαλύπτει και με μην ευκαιρία ας δούμε μερικά από αυτά τα μοντέλα υπενθυμίζοντας μας πως το ανήσυχο πνεύμα των κατασκευαστών μελετά και εξελίσσει μοντέλα και τεχνολογίες που διατηρούνται καλά κρυμμένες…


Porsche 904 Living Legend. Μία ακόμη πρωτότυπη Porsche που χρονολογείται το 2013 και μας θυμίζει την Carrera GTS της δεκαετίας του 1990. Κάτω όμως από αυτό το όμορφο κουκούλι υπάρχει το σύστημα πρόωσης ενός ταπεινού VW XL1 που για την περίσταση έχει έναν V2 κινητήρα στα 1.200 κ.εκ. δανεικό από μια Ducati 1199 Superleggera που αποδίδει 200 άλογα στις 12.000 σ.α.λ.


Porsche LMP1. Είχε σχεδιαστεί το 2017 ως ένα hypercar βασισμένο στο μονοκόκ πλαίσιο του αγωνιστικού LMP1 με την δύναμη των 900 ίππων. Υποτίθεται πως θα έπαιρνε το πράσινο φως ως ο διάδοχος της 959 ή της 918 Spyder. Τελικά θα φιγουράρει από το 2021 στο μουσείο στο Zuffenhausen.


Porsche 911 Vision Safari. Οι φήμες υπήρχαν αλλά πόσο θα άρμοζε μια τέτοια εκδοχή στο σύγχρονο προφίλ της 911; Έτσι, το υπερυψωμένο πρωτότυπο μοντέλο που κατασκευάστηκε το 2012 έμεινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας για όλα αυτά τα χρόνια. Τα χρώματα και όλο το πακέτο μας θυμίζει την αερόψυκτη 911 SC Safari του 1978 στα χέρια του Bjorn Waldegard και του Vic Preston Jr.


Porsche Vision. Αν δεν το γνωρίζεις αποκλείεται να στοιχημάτιζες που πρόκειται για ένα ηλεκτρικό βαν της Porsche. Δημιουργήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια όταν το σχεδιαστικό στούντιο μπήκε στον πειρασμό να κατασκευάσει την δική του εκδοχή εμπνευσμένο από το συγγενές και εμβληματικό T1. Τελικά αυτό που θα μπει στην παραγωγή από το 2022 είναι το ID Buzz.


Porsche Vision Spyder. Υποτίθεται πως θα ήταν το απόλυτο μηχάνημα για τους petrolheads εμπνευσμένο από την 550-1500 RS Spyder της δεκαετίας του 1960. Θα απέδιδε φόρο τιμής στην 550 Spyder του James Dean. To μοντέλο που βλέπετε δεν είναι τελείως ψεύτικο αφού δεν είναι καν πραγματικής κλίμακας 1:1.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!