NEA

Volkswagen: Επένδυση 73 δισεκατομμύρια για νέα μοντέλα

Τα ποσό αυτό είναι περίπου το μισό μπάτζετ από τον προϋπολογισμό για το σύνολο των δραστηριοτήτων του VW Group μέχρι το 2025, και είναι σημαντικά περισσότερο από όσα είχε υπολογίσει η εταιρία ένα χρόνο πριν.

Το νούμερο μοιάζει εντυπωσιακό για τα δεδομένα προϋπολογισμών ολόκληρων χωρών, όμως η VW φαίνεται αποφασισμένη να μην μείνει πίσω στις εξελίξεις σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και όλες τις νέες τεχνολογίες που έρχονται μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Οι επενδύσεις αυτές είναι μέρος του πενταετούς προγράμματος της εταιρίας ενώ η αύξηση του ποσού προκύπτει από το γεγονός ότι αναμένεται άνοδος της παγκόσμιας οικονομίας μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επένδυση προβλέπει παραγωγή περίπου 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ έως το 2030. Περίπου 19 εκατομμύρια από αυτά θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα 7 εκατομμύρια να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PPE υψηλής απόδοσης.

Από εκεί και πέρα μεγάλο μέρος του τεράστιου αυτού ποσού θα ξοδευτεί στην παραγωγή λογισμικού και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε το γκρουπ να είναι από τους πρωταγωνιστές στις εξελίξεις σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!