NEA

Οι ιαπωνικές εταιρίες συνεχίζουν να είναι οι πιο αξιόπιστες

Παρά τις κάποιες εκπλήξεις και στην φετινή αναφορά της η Consumer Reports επιβεβαιώνει πως οι πιο αξιόπιστες εταιρίες και για το 2020 προέρχονται από εκεί που ανατέλλει ο ήλιος…

Ο αμερικανικός οργανισμός πραγματοποιεί κάθε χρονιά μια τεράστια έρευνα στις ΗΠΑ συλλέγοντας στοιχεία από 329.000 αυτοκίνητα με έτος κατασκευής από το 2000 έως το 2020 και τα προβλήματα που έβγαλαν τους τελευταίους 12 μήνες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει την Lexus στην κορυφή, αλλά αυτή την φορά η Mazda κατάφερε να την εκθρονίσει.

Σύμφωνα με την αναφορά η επιτυχία της Mazda οφείλεται κυρίως στην πιο κλασική συνταγή που ακολουθεί αποφεύγοντας τόσο το turbo όσο και τις εξηλεκτρισμένες/ υβριδικές τεχνολογίες. Επίσης βοηθά το γεγονός ότι δεν έχει πολύ μεγάλη γκάμα και έτσι πολλά αυτοκίνητά της μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη.

Παράλληλα έχει υιοθετήσει στάνταρ τεχνολογίες για τα συστήματα infotainment δίχως πολλά «φρού-φρού» και αρώματα που δυσχεραίνουν την διαμονή των επιβαινόντων. Σύμφωνα με την έρευνα, “…η Mazda εξελίσσει τα αυτοκίνητά της συντηρητικά και αποφεύγει να παρουσιάζει τεχνολογίες σε κινητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν το ρίσκο να παρουσιάζουν βλάβες”.

Έτσι, η Lexus έπεσε στην 2η θέση και η Toyota στην 3η με την Buick της GM να εντυπωσιάζει με την 4η θέση της. Στη συνέχεια ακολουθεί η Honda και η Hyundai και παρατηρώντας τον παρακάτω πίνακα προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως στο top-10 οι μισές εταιρίες είναι ιαπωνικές, οι τρεις αμερικανικές και μόλις μία ευρωπαϊκή και μία κορεατική.

Πολύ κακή επίδοση έχει η Lincoln και αναμενόμενα η Tesla που ταλαιπωρείται από τις παιδικές ασθένειες που εμφανίζει σε διάφορα θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας. Στο… βάθρο των χειρότερων σε αξιοπιστία εταιριών, βρίσκεται και η Volkswagen, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!