NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η επόμενη Mercedes GLA θα έχει ίδια υβριδική τεχνολογία με τα Volvo

Σε συνέχεια της προηγούμενης είδησης σχετικά με την επερχόμενη λύση της συνεργασίας της Mercedes με την Renault υπάρχει και συνέχεια…

Η οποία είναι προφανώς η αναμενόμενη αφού τα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ που θα παράγουν μαζί οι Daimler και Geely από το 2024 θα μπαίνουν σε διάφορες μάρκες που συσχετίζονται με τους δύο ομίλους.  Από την Mercedes και τα Smart μέχρι την Volvo, την Lynk & Co ή ακόμη και την Lotus, όπως αναφέρει το auto-motor-und-spot.

Αν και η Volvo έχει κάνει πολλές δηλώσεις γύρω από τον εξηλεκτρισμό της έχουμε μπροστά μας σχεδόν μια δεκαετία μπροστά μέχρι να γίνει πλήρως ηλεκτρική. Ωστόσο, μια premium εταιρία θα πρέπει να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες στο μέλλον πιθανότατα θα βγαίνουν από την κοινή γραμμή παραγωγής των Daimler/ Geely.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού δύο αντίπαλες μάρκες θα χρησιμοποιούν κοινά μηχανικά μέρη. Μάλιστα τους ίδιους κινητήρες θα χρησιμοποιεί και η Lynk & Co. και στην Ευρώπη. Εδώ να πούμε πως τα νέας γενιάς μοτέρ θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σε τέσσερα χρόνια από σήμερα στην Κίνα, αλλά και στην Ευρώπη, στο εργοστάσιο στο Untertürkheim.

Από την άλλη, η Mercedes ήδη επενδύει τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση και στα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών και η συνεργασία με τους Κινέζους θα την ξελαφρύνει αφού οι νέοι κινητήρες θα χρησιμοποιούνται μέχρι και σε μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας. Δίχως να ξεχνάμε την Smart η οποία πλέον έχει ως έδρα το Hangzhou, στην Κίνα. Φυσικά θα είναι εξηλεκτρισμένα και πιθανότατα με plug-in διατάξεις.

Ένα από τα αυτοκίνητα θα είναι η Mercedes GLA που θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο MMA και που πιθανότατα θα έχει τους ίδιους κινητήρες με τα μικρότερα μοντέλα της Volvo. Υπενθυμίζεται πως η σουηδική εταιρία ανήκει στην Geely, η οποία αποτελεί το μεγαλομέτοχο της Daimler με το υψηλότερο ποσοστό στο 9,7%. H Mercedes χρησιμοποιεί στα μικρότερα μοντέλα της κινητήρες Renault.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!