NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mercedes-Benz: Τέλος η συνεργασία με τη Renault, ξεκινά με την κινεζική Geely!

H γερμανική εταιρία “αδειάζει” την Renault μετά από πολλά χρόνια συνεργασία και από το 2024 θα προμηθεύεται μικρούς κινητήρες σε συνεργασία με την Geely!

Πολλά είναι αυτά που θα αλλάξουν στα επόμενα χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία και ο λόγος δεν είναι μόνο η ηλεκτροκίνηση. Η κινεζική Geely, στην οποία ανήκει η Volvo, η Lotus, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό 9,7% της Daimler, μπαίνει πιο βαθιά στην Ευρώπη αφού έχει εξαγοράσει και το 50% της Smart.

Υπό αυτά τα δεδομένα η Mercedes θα συνεργαστεί με την Geely εξελίσσοντας κινητήρες βενζίνης χαμηλού κυβισμού. Άλλωστε η Geely συμμετείχε στην εξέλιξη και του εξαιρετικού τρικύλινδρου 1.500άρη της Volvo. Σχετικά με τους diesel δεν θα υπάρξει ανάμειξη αφού η Mercedes θα κρατήσει τους δικούς της δίλιτρους.

Πριν από έναν περίπου χρόνο ο ιδιοκτήτης της Geely, Li Shufu, είχε πει πως στις γραμμές παραγωγές των κινητήρων της Volvo στην Κίνα μπορούν να κατασκευαστούν και κινητήρια σύνολα τρίτων. Από τότε είχε υποδείξει ως πιθανό πελάτη τη Daimler και τη Mercedes.

Τα νέα σύνολα βενζίνης θα είναι ειδικά σχεδιασμένοι για συμμετοχή σε υβριδικά συστήματα πρόωσης και θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από το 2024 στην Κίνα και στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Αυτόματα η Renault χάνει μια συνεργασία αφού προμήθευε την Daimler με τον 1.3 βενζίνης και τον πετρελαίου 1.5. Ταυτόχρονα η Nissan κάνει κινήσεις απόσχισης και οι Γάλλοι θα πρέπει να βρουν απαραίτητα μια καλή συμμαχία μετά το ναυάγιο με την FCA που συγχωνεύθηκε τελικά με την PSA. Μπέρδεμα και ανακατατάξεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button