NEA

Στα σκαριά μια σούπερ Maserati Shamal με στιλ από Atari!

Σας λέει κάτι η Maserati Shamal; Αν, ναι, αυτή θα αποτελέσει μια απόπειρα της Maserati με την Garage Italia για ένα εμπνευσμένο restomod. Σας αρέσει;

Η Shamal είχε παρουσιαστεί από την Maserati στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είχε κατασκευαστεί μόλις 369 φορές. Εκείνη την περίοδο η ιταλική φίρμα είχε κυριολεκτικά πατώσει με τον Marcello Gandini, τον άνθρωπο που δημιούργησε τις ανεπανάληπτες Lamborghini Miura, Diablo και Countach, να δίνει στην Maserati το τελευταίο σχέδιο από το ράφι του.

Κάπως έτσι έμοιαζε η Shamal (στα αραβικά σημαίνει βοράς, έτσι ονομάζεται και σχετικός άνεμος) που κατασκευάστηκε από το 1990 μέχρι το 1996 φορώντας έναν bi-turbo V8 των 3,2 λίτρων με ισχύ 326 άλογα. Μια πολύ μέτρια Maserati που δύσκολα την θυμάται κανείς με το πέρασμα της να έχει ξεθωριάσει στο χρόνο.

Ίσως για αυτό το λόγο να την επέλεξαν οι Ιταλοί μαζί με την Garage Italia του Lapo Elkan, του εγγονού του Gianni Agnelli. Οι δύο εταιρίες παρουσίασαν στο Instagram ψηφιακά σκίτσα μιας σύγχρονης Shamal με την ονομασία Project Rekall. Όπως μπορούμε να δούμε υπάρχει ένα εκμοντερνισμένο σχήμα με μια χαρακτηριστική αεροτομή στην οροφή και στο ύψος της μεσαίας κολώνας.

Αν αυτή διατηρηθεί σε μια ενδεχόμενα μικρού ύψους παραγωγή είναι αμφίβολο. Ίσως προτιμηθεί η εξίσου χαρακτηριστική στη βάση του παρμπρίζ, που υπήρχε και στην πιο γνωστή και μεταγενέστερη κατά κάποια χρόνια Ghibli.

Το ταμπλό και τα καθίσματα έχουν έντονες γωνίες, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει την αύρα από την κονσόλα της Atari. Όσο για τις ενδείξεις, το «299» πιθανότατα αντιστοιχεί στην τελική ταχύτητα, το «80 μαζί με το «x100» στις σ.α.λ. του μοτέρ, ενώ υπάρχει ένδειξη και για το γέμισμα του turbo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!