NEA

Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel: Με όνομα βαρύ, σαν την τιμή της!

Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που αποδίδει φόρο τιμής στους «θρύλους του ουρανού (Les Legendes Du Ciel) και σε όσους την έχουν καπαρώσει για 2,88 εκατομμύρια ευρώ!

Η ειδική έκδοση της Bugatti βασίζεται στην Chiron Sport και θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 αυτοκίνητα με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο 2021. Αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιζόμενους τους παρελθόντος που για την εποχή εκείνη ήταν κάτι σαν θεοί που πετούσαν στους αιθέρες και τους παραλλήλιζαν με τους πιλότους των αεροσκαφών. Κάτι που ισχύει και σήμερα.

Στις αρχές του προηγούμενο αιώνα η γαλλική εταιρία είχε έντονη δραστηριότητα και στα αγωνιστικά αεροσκάφη, ενώ υπήρξαν αρκετές διασημότητες που τα πιλοτάριζαν, όπως ο Roland Garros, ένας θρύλος της γαλλικής αεροπορίας. Μάλιστα, οδηγούσαν και αυτοκίνητα της Bugatti στην καθημερινότητα τους.

Στη συλλεκτική έκδοση ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος με την απόδοση στους 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπή, καθώς και με την τελική στα 420 χλμ./ώρα. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο γκρι του αεροσκάφους του 1920, ενώ υπάρχει μία λευκή γυαλιστερή λωρίδα που το διατρέχει, καθώς και σημεία που είναι βαμμένα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Αυτό που την κάνει μοναδική είναι διάφορες επεμβάσεις στον διάκοσμο τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι. Το σαλόνι είναι αποκλειστικά φτιαγμένο για αυτή την έκδοση. Πέρα από το ειδικό λογότυπο, τα καθίσματα είναι ντυμένα με ένα ειδικό δέρμα που παραπέμπει στους θαλάμους των αεροσκαφών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αποκορύφωμα το χαραγμένο σκίτσο στις πόρτες με μία Bugatti Type 13 και ένα αεροσκάφος Nieuport 17 με κινητήρα Le Rhône 9J.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!