NEA

Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα στον κόσμο!

To pickup της Great Wall έχει όλα τα μειονεκτήματα που μπορούν να υπάρξουν σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που πάτωσε στα crash-test του Global NCAP.

O Global NCAP είναι κάτι σαν τον ευρωπαϊκό Euro NCAP με την διαφορά πως στόχος του είναι να υποχρεώσει τους κατασκευαστές που διαθέτουν αυτοκίνητα σε τριτοκοσμικές αγορές της Αφρικής να ανεβάσουν τις σχεδόν ανύπαρκτες προδιαγραφές ασφαλείας. Χαρακτηριστικό είναι το κινεζικό pick-up Streed 5 της Great Wall που φυσικά δεν πήρε ούτε μισό αστέρι.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο πρόκειται για ένα από τα χειρότερα crash-test που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Στην μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα η μπροστινή κολόνα του Steed 5 τσακίζεται επηρεάζοντας όλη την καμπίνα των επιβατών μέχρι και τον ουρανό. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανατριχιαστική αφού πετάγονται μέρη του ταμπλό με τον οδηγό να πέφτει πάνω στο τιμόνι.

Πρόκειται για την βασική έκδοση του Great Wall Steed 5 που δεν έχει κανένα αερόσακο (προσφέρεται στην επόμενη έκδοση με το ABS) για ένα «αγροτικό» που κυκλοφορεί σε αγορές όπως της νότιας Αφρικής με τιμή από περίπου 11.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!