ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι έχει γίνει με το πλοίο που βυθίστηκε με τα 4.000 αυτοκίνητα της Hyundai;

Πηγή φωτογραφίας: Savannah Corps of Engineers (via Facebook)

Η διαδικασία ανέλκυσης του είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο και με την χρήση μίας γιγάντιας αλυσίδας μήκους 122 μέτρων το πλοίο τεμαχίζεται σε κομμάτια για σκραπ.

Πέρυσι στις 8 Σεπτεμβρίου είχε κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση της ανατροπής ενός νέου πλοίου που αναποδογύρισε στα ανοιχτά της Πολιτείας της Georgia και που είχε ναυπηγηθεί το 2017 από την Hyundai. To φορτηγό πλοίο μήκους 200 μέτρων με μέγιστη χωρητικότητα 7.4000 αυτοκίνητα Hyundai. Εκείνη την ώρα είχε 4.000 στο εσωτερικό του και μπορείτε να δείτε πως ήταν κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας τεμαχισμού του πλοίου.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες από το πρώτο άνοιγμα μας δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του MV Golden Ray, με όλα τα αυτοκίνητα της Hyundai να έχουν γίνει ένας πολτός. Η διαδικασία θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμα, με την προσπάθεια της εταιρίας που έχει αναλάβει την εργασία να εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Για τον τεμαχισμό χρησιμοποιήθηκε ένας γιγαντιαίος γερανός με δυνατότητα ανύψωσης 7.500 τόνων, ενώ η πλατφόρμα πάνω στην οποία στηρίζονται έχει η κάθε μία από έναν κινητήρα 1.000 ίππων ώστε να παραμένει σταθερή. Για να κοπεί το πλοίο σε κομμάτια (κάθε ένα από τα μεγάλο πρώτα 8 ζυγίζει από 2.700 έως 4.100 τόνους!) και να απομακρυνθεί από το σημείο χρησιμοποιείται μία τεράστια αλυσίδα, η οποία καθώς ανασηκώνεται το σκαρί το κόβει με την χρήση της βαρύτητας.

Μάλιστα, στην πρώτη φάση της διαδικασίας η πανίσχυρη αυτή αλυσίδα κόπηκε, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους εργάτες. Το έργο δυσχεραίνει η ύπαρξη και δεκάδων χιλιάδων λίτρων καυσίμου με κίνδυνο περιβαλλοντικής ρύπανσης,. Η ζημιά για όλο το περιστατικό αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!