ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δείτε ένα Subaru να “καρφώνεται” πίσω από ένα αγροτικό Toyota [vid]

Με τις βροχές να έχουν ξεκινήσει για τα καλά χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή στον αυτοκινητόδρομο.

Ενώ στις χαμηλές ταχύτητες και στις στροφές απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα γλιστερά κομμάτια και στους χειρισμούς του τιμονιού, στον αυτοκινητόδρομο η έντονη βροχή μειώνει δραματικά την ορατότητα. Ταυτόχρονα μειώνει την πρόσφυση των τροχών και την απόσταση ακινητοποίησης.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο έχουμε μια παρόμοια περίπτωση όπου η ροή σε έναν αυτοκινητόδρομο έχει για κάποιο λόγο διακοπή. Από πίσω έρχεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα ένα Subaru με τον οδηγό να αντιλαμβάνεται στα τελευταία μέτρα το κυκλοφοριακό (δείτε πως αλλάζει το ύψος της φωτεινής δέσμης από τα φρένα) και να συγκρούεται σφόδρα πάνω σε ένα αγροτικό Toyota. Δεν είναι γνωστές οι συνέπειες.

To πιο πιθανό είναι ο οδηγός να ήταν αφηρημένος και να μην διέκρινε τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα μέσα στις κακές καιρικές συνθήκες (οι υαλοκαθαριστήρες λειτουργούσαν, οπότε έβρεχε). Και με αυτή τη βροχή ήταν σχεδόν αδύνατο να φρενάρει το Subaru, ενώ μπορούμε να αφήσουμε και κάποιες αιχμές για το πολυδιαφημιζόμενο σύστημα αυτόματης πέδησης EyeSight που μπορεί λόγω της υγρασίας να μην «σκάναρε» το Toyota.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!