ΑΓΩΝΕΣ

GP Σακχίρ: Πρώτη νίκη για τον Perez, τις εντυπώσεις ο Russell!

O Perez σημείωσε την πρώτη του νίκη στην F1, αλλά η εμφάνιση του επιβεβαιώνει την θεωρία πως στην σύγχρονη Formula το 70-80% ανήκει στο μονοθέσιο και το υπόλοιπο στον οδηγό. Στο βάθρο και η Renault με τον Ocon, αλλά και η άλλη Racing Point του Stroll!

Όπως και να το κάνουμε αυτή είναι η σύγχρονη Formula 1 και με το μονοθέσιο του Hamilton  o Russell έρχεται να ταπώσει ακόμη και τον Bottas που κατά καιρούς βγάζει διαμαρτύρεται και ας οδηγεί το δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο. Έτσι, ο 22χρονος πιλότος της Williams θα πρέπει να ευγνωμονεί τον Lewis Hamilton (για τον οποίο ουδείς αμφισβητεί το τεράστιο ταλέντο του, respect!) που κατά μία έννοια του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει τις δυνατότητες του και ταυτόχρονα… την σημαντικότητα του μονοθεσίου. Αυτά για όσους θεωρούν πως ο Vettel ξέχασε να οδηγεί ή πως ο Leclerc ή o Verstappen δεν είναι αυτή την περίοδο από τα μεγαλύτερα ταλέντα…

Τώρα, επί του αγώνα στις αρχές είχαμε το ατυχές συμβάν μεταξύ Leclerc και Verstappen με τους δύο οδηγούς να βγαίνουν εκτός μάχης στον 1ο γύρο. Στη συνέχεια οι Mercedes πήραν κεφάλι με τους υπόλοιπους να κυνηγούν μια θέση στο βάθρο. Στον 55ο γύρο ο Latifi εγκαταλείπει ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε και στην έξοδο του Aiken.

O Bottas έχει κάθε δίκιο να γκρινιάζει επειδή τον αγώνα του κατέστρεψε το πολύ αργό pitstop των 27,4 δλ. με έναν μηχανικό να μπερδεύεται κατά την εναλλαγή λάθους σετ ελαστικού και το φρένο να αρπάζει. Βασικά οι μηχανικοί μπέρδεψαν τα λάστιχα και έβαλαν αυτά του Russell αντί για του Bottas. Απίστευτο! Από εκεί και πέρα ο Russell αντιμετώπισε κλατάρισμα με αποτέλεσμα να μπει στα pits και να χάσει μια τεράστια ευκαιρία!

Τελικά, μαζί με τον Perez στο βάθρο ανέβηκαν (ο οποίος του χρόνου μάλλον θα βρίσκεται εκτός F1) οι Ocon και Stroll σε έναν αγώνα με πολλά απρόβλεπτα και αναπάντεχες εξελίξεις. O άτυχος από το τεράστιο λάθος της Mercedes, αλλά καταπληκτικός Russell κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κατάταξη σε έναν αγώνα με εκπλήξεις, δείτε εδώ την βαθμολογία, τελευταίο Grand Prinx για φέτος στο Άμπου Ντάμπι (13 Δεκεμβρίου).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!