NEA

Στον Ελληνικό Στρατό το ισπανικό Urovesa Vamtac;

Τα 4×4 της Mercedes αποσύρονται και ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη που να είναι σύμφωνο με τις οδηγίες του NATO.

Ανάμεσα στα υποψήφια τετρακίνητα μοντέλα για τον Ε.Σ. είναι και το ισπανικό Uro Vamtac το οποίο έχει το στιλ και τις δυνατότητες του αμερικανικού Humveee. Κινητήρας του είναι ένας turbo-diesel της Steyr με 188 άλογα, ενώ μπορεί να μπει και της Cummins με 272 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων είναι της Allison, οι εκτός δρόμου δυνατότητες είναι «πολεμικές», υπάρχει ρεζερβουάρ 110 λίτρων, το ωφέλιμο φορτίο είναι στα 1.500 κιλά και η τελική φτάνει τα 135 χλμ./ώρα.

Για την περίσταση το Vamtac αποκαλείται “Δίας” και αν τελικά αποκτηθεί από τον Ε.Σ. θα μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να καλύψει πολλαπλές χρήσεις, όπως μεταφορά προσωπικού, επιτήρηση συνόρων, φορέας οπλικών συστημάτων, αλλά και ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό, ακόμα και αστυνομικό.

Το μπάτζετ για την αγορά των νέων τζιπ για τον Ε.Σ. είναι στα 550 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχουν δώσει πολλές προσφορές διάφορες εταιρίες με επικρατέστερη αυτή για το ισραηλινό Oshkosh. Ειδικότερα από την στιγμή που οι Ισραηλινοί μπαίνουν στην ΕΛΒΟ, το Vamtac δεν έχει τις καλύτερες πιθανότητες, αφού και στο θέμα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία η Ισπανία δεν έχει δείξει την στήριξή της στην Ε.Ε. προς την χώρα μας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!