ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εξερράγη το SpaceX Starship στην πρώτη του πτήση [vid]

Ο πολύς Elon Musk έχει βάλει ως στόχο όχι μόνο να φτάσει στον Άρη, αλλά και το σκάφος να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Το SpaceX είναι ένα από τα προγράμματα για το διάστημα εκεί όπου η NASA δεν μπορεί να φτάσει, λένε μερικοί. Και για αυτό το όραμα του Elon Musk είναι να μεταφέρει στον Άρη τους πρώτους ανθρώπους πριν το τέλος του 2030, έχοντας εμπνεύσει μέχρι και σχετικές σειρές και ντοκιμαντέρ που μπορείτε να αναζητήσετε στο Netflix.

Η ιδέα είναι σχετικά απλή ώστε το πλήρωμα να μπορεί να επιστρέψει. Όταν ο πύραυλος φτάσει πάνω από την επιφάνεια του Άρη θα οριζοντιωθεί και στη συνέχεια θα κατέβει με την «όπισθεν» προς τα κάτω για να προσεδαφιστεί. Όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο που ξεκινά από την απογείωση, στην σχετική δοκιμή που έγινε στο Τέξας η πρώτη δοκιμή ενός πρωτότυπου πυραύλου ήταν αποτυχημένη.

Παρά ταύτα ο Elon Musk την χαρακτήρισε επιτυχημένη αφού έφτασε σε ύψος 12,5 χιλιομέτρων και να αλλάζει σωστά διεύθυνση. Το βασικό πρόβλημα υπήρξε στην υψηλότερη ταχύτητα και στον έλεγχο της όταν ο πύραυλος έφτασε στο έδαφος. Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για κάτι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό εξιτάροντας την φαντασία του καθενός σχετικά με το πρώτο βήμα της ανθρωπότητας στον κόκκινο πλανήτη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!