NEA

Ακόμη περισσότερα MG για την Ευρώπη!

Μνήμες ξυπνά το άκουσμα της MG στην Ευρώπη. Σε κάποιους καλές, σε άλλους άσχημες. Πλέον, μόνο ηλεκτροϋβριδικές.

Η βρετανική εταιρία που ιδρύθηκε το 1924 ήταν μέλος της MG Rover και ήταν γνωστή για τα σπορ διθέσια μοντέλα της. Το 2005 διέκοψε την παραγωγή αυτοκινήτων μετά την οικονομική της κατάρρευση.

Τότε ήταν που βρήκαν την ευκαιρία οι Κινέζοι της NAC για να την εξαγοράσουν και να την ενεργοποιήσουν αργότερα για την αγορά της Κίνας. Και μετά από μια σχετικά πετυχημένη εμπορικά πορεία, ξεκίνησε και η διάθεση του κόμπακτ ηλεκτρικού ZS EV (με αυτονομία 263 χλμ., μοτέρ 105 kW, μπαταρία 44,5 kWh) και του plug-in υβριδικού ΕHS (με 258 άλογα, 10άρι κιβώτιο).

Οι Κινέζοι της MG έκριναν πως έφτασε η ώρα για την προσθήκη δύο ακόμη ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη, τα οποία θα λανσαριστούν μέσα στο 2021. Αρχικά σε συγκεκριμένες αγορές (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία κ.α.) με το λανσάρισμα να περιλαμβάνει ένα crossover μοντέλο με wagon αμάξωμα και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ το άλλο θα είναι ένα μεγάλο SUV.

Πιθανότατα και τα δύο μοντέλα θα ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα (δύο στη ναυαρχίδα για τετρακίνηση), μπαταρίες πάνω από 50 kWh για αυτονομία στα περίπου 300-400 χιλιόμετρα. Περισσότερα θα έχουμε από το νέο έτος, αν περισσότερο νόημα θα είχε για την MG ένα mainstream ηλεκτρικό roadster, κάτι που μέχρι τώρα κανείς δεν έχει τολμήσει. Εσείς, τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!