NEA

O προσομοιωτής της Mercedes-AMG είναι το όνειρο κάθε μανιακού gamer!

Οι προσομοιωτές (και όχι εξομοιωτές όπως πολλοί συνηθίζουν να αποκαλούν τους simulator) έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που το μόνο που διαφέρει σε συνθήκες οδήγησης είναι το περιβάλλον.

Οι προσομοιωτές έχουν μπει εδώ και χρόνια στα τμήματα R&D, εκεί όπου τα δεδομένα που συλλέγονται περνούν σε εξελιγμένους αλγόριθμους που βοηθούν τους ειδικούς να βελτιώνουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Και φυσικά στη συνέχεια να την δοκιμάζουν σε πραγματικό περιβάλλον. Το εντυπωσιακό είναι πως οι προσομοιωτές έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα το ψηφιακό αποτέλεσμα να μην διαφέρει και πολύ από το πραγματικό.

Ένας τέτοιος προσομοιωτής είναι και της Mercedes-AMG, η οποία συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε διάφορα θεματάκια με το Project One. Το εν λόγω simulator έχει τη δυνατότητα να «κινεί» το Project One σε «πραγματικές» συνθήκες. Μπροστά του ο «οδηγός» έχει ένα κυρτό πάνελ με διαγώνιο 9 μέτρων, ενώ πέντε προτζέκτορες 4Κ δημιουργούν ένα πολύ υψηλής ποιότητας virtual περιβάλλον. Πρόκειται ίσως για τον πιο προηγμένο προσομοιωτή που υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο

Στο σημείο 1:49 του βίντεο θα δείτε πως η σχέση του κιβωτίου είναι η 9η, κάτι που σημαίνει ότι η Mercedes-AMG εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει μία ακόμα σχέση στο οκτατάχυτο κιβώτιο του πολυαναμενόμενου hypercar. Επίσης, υπάρχει και πρόγραμμα για κίνησε σε δημόσιους δρόμους, αλλά είναι προφανές ότι οι περισσότερες δοκιμές γίνονται σε πίστες και φυσικά στο Nurburgring.  

Εξομοίωση – Προσομοίωση: Στην εξομοίωση ένα αντικείμενο ή μια διεργασία γίνεται ίδια με μια άλλη. Αυτή η αλλαγή είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όταν εξομοιωθεί ένα στοιχείο με ένα άλλο παραμένει ως έχει. Στην προσομοίωση ένα αντικείμενο ή μια διεργασία αναπαρίσταται με τον ίδιο τρόπο δίχως να υπάρχει μία μόνιμη κατάσταση. Και για αυτό τα simulatorπρέπει να αποκαλούνται προσομοιωτές και όχι εξομοιωτές, όπως έχει καθιερωθεί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!