NEA

Η Next.e.GO SE θα κατασκευάσει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα!

O πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής μια πολύ σημαντική επενδυτική κίνηση σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης «Electric Cars e.GO Made in Greece» θα ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι Τετάρτης η συνεργασία της Enterprise Greece και με την Next.e.GO Mobile SE. Την ανακοίνωση θα αναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας,  Ulrich Hermann, μαζί με τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννη.

Πρόκειται για μια εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Aachen της Γερμανίας, η οποία είχε την ονομασία el.Go Mobile AG. Ιδρύθηκε το 2015 και πουλούσε το ηλεκτρικό Next.e.GO Mobile SE με τιμή στις περίπου 15.000 ευρώ. Ωστόσο, αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα και για να αποφύγει την πτώχευση ολόκληρη η επιχείρηση μεταφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο στον ολλανδικό επενδυτικό όμιλο ND Industrial.

Η νέα εταιρία είναι η Next.e.GO Mobile SE και θεωρητικά θα συνεχίσει να κατασκευάζει το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.Go Life στο Aachen. Όσο για την Ελλάδα θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με την επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το που θα κατασκευαστεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο και ποια εξαρτήματα θα παράγονται.

update: 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παράγει το χρόνο η Next e.go Mobile στην Ελλάδα

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!