NEA

30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παράγει το χρόνο η Next e.go Mobile στην Ελλάδα

Έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει έως 6.000 νέες θέσεις εργασίας.

Άνοιξε ο δρόμος της  δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, μετά και την υπογραφή επιστολής πρόθεσης μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Next e.go Mobile και του Enterprise Greece και  έτσι  οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν κοινή ομάδα εργασίας που θα αφοσιωθεί στις λεπτομέρειες με στόχο τη δημιουργία του εργοστασίου.

Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο θα παράγει 30.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα απασχολεί άμεσα 1.000 άτομα και έμμεσα 5.000. Στο μεταξύ ο σχεδιασμός της επένδυσης περιλαμβάνει και την υλοποίηση Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα συνδέει την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή.

H συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευή του εργοστασίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τα λεγόμενα από τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Η Next e.go Mobileγια είναι μία μικρή εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Aachen της Γερμανίας, η οποία είχε την ονομασία el.Go Mobile AG. Ιδρύθηκε το 2015 και πουλούσε το ηλεκτρικό Next.e.GO Mobile SE με τιμή στις περίπου 15.000 ευρώ. Ωστόσο, αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα και για να αποφύγει την πτώχευση ολόκληρη η επιχείρηση μεταφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο στον ολλανδικό επενδυτικό όμιλο ND Industrial.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!