NEA

Ποια είναι η κατάσταση στις εκθέσεις μεταχειρισμένων οχημάτων;

Μηδενική η κίνηση στις εκθέσεις μεταχειρισμένων οχημάτων – Προσοχή στα αυτοκίνητα του 1.000άρικου!

«Μηδενική η κίνηση στις εκθέσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, παρά τις όποιες καλές προθέσεις για αγορά φτηνού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, από μερίδα καταναλωτών που θα ήθελε να προβεί στην αγορά ενός οχήματος προκειμένου να αποφύγει το συνωστισμό των μέσων μεταφοράς. Κάθε μέρα ένας με δυο πελάτες, συγκυριακά επισκέπτεται την έκθεση αυτοκινήτου μας», σημειώνει στο caroto.gr o  Κεράτσας Κωνσταντίνος  από το  Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑΕ) , που διατηρεί εκθέσεις αυτοκινήτου στην Αθήνα και την Χαλκίδα.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλο ζήτημα ρευστότητας των καταναλωτών, όπως διαπιστώνει ο κ. Κεράτσας, και μπορεί όπως λέει να υπάρχει μια σχετική ζήτηση ενός φτηνού μεταχειρισμένου, δεν έχει να το πληρώσει και αν καταφέρει να προβεί στην αγορά του θα είναι με γραμμάτια. Μιλάμε όπως εξηγεί ο κ. Κεράτσας για αυτοκίνητα με τιμή αγοράς 1000 ευρώ που μπορεί να τα επιθυμεί ο υποψήφιος πελάτης, αλλά δυσκολεύεται να βρει το ποσό για να τα αγοράσει.

Παράλληλα, ανασταλτικός  παράγοντας για κάθε αγορά είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας, που στην πρώτη καραντίνα, δεν είχε επιδράσει τόσο αρνητικά στην πρόθεση του καταναλωτή για αγορά αυτοκινήτου. Τώρα, αναφέρει ο κ. Κεράτσας, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και κατά συνέπεια άγνωστο πότε θα αρθεί το απαγορευτικό των μετακινήσεων, αλλά και άγνωστες οι συνέπειες στην τσέπη των καταναλωτών.

Σε κάθε περίπτωση ο β’ αντιπρόεδρος του συνδέσμου συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί σε αγορές οχημάτων του 1000άρικου, γιατί ο κίνδυνος να μπει το «χέρι βαθιά στην τσέπη» σε κάθε κίνηση του είναι πολύ σοβαρός. Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια αυτοκίνητα να μην ζητήσουν επισκευές στη διάρκεια του εξαμήνου. Αν ωστόσο επιμείνουν στην αναζήτηση, καλό θα είναι, όπως εξηγεί να είναι και μέσω των εκθέσεων μεταχειρισμένων, αφού εκεί υπάρχει έλεγχος των οχημάτων που δίδονται προς πώληση και υπάρχει και κάποιος υπεύθυνος για αναζήτηση ευθυνών σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!