NEA

Το Illyrian Pure Sport θα μπορούσε να γίνει το πρώτο supercar της Αλβανίας!

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως το Illyrian Pure Sport θα μπορούσε να γίνει το πρώτο αλβανικό supercar.

Υπάρχει όμως ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, o Qendrim Thaqi, που θα ήθελε να υλοποιηθεί το όνειρο του και η Αλβανία να αποκτήσει το πρώτο της supercar. Έστω και αν η γειτονική χώρα έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, ο εξπέρ στην επεξεργασία εικόνας υποτίθεται πως έχει στήσει μέχρι και μια εταιρία ονόματι Arrera Automobili για να προχωρήσει στην περιορισμένη παραγωγή του Illyrian Pure Sport.

Ένα εντυπωσιακό στην όψη supercar που υπάρχει μόνο ψηφιακά και με αρκετή κόπια, από απέναντι Αδριατική μεριά. Πάντως, ο Thaqi λέει πως το Illyrian θα πληροί όλα τα στάνταρ και τις προδιαγραφές με τον κινητήρα να είναι ένας small block με διπλό turbo, o γνωστός LT2 V8 των 6,2 λίτρων με ισχύ στα 850 άλογα. Ένα 8άρι Tremec θα περνά την ισχύ στους πίσω τροχούς με το «0-100» να βρίσκεται στα 2,7 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει τα 375 χλμ./ώρα. Dream on!

Αξιοσημείωτο είναι πως η Ιλλυρία (από την Αρχαία Ελληνική Ἰλλυρία ή Ἰλλυρίς) κατά την κλασική αρχαιότητα, ήταν περιοχή στο δυτικό μέρος της σημερινής βαλκανικής χερσονήσου. Μετά τη ρωμαϊκή εποχή η Ιλλυρία, ως γεωγραφικός, διοικητικός ή εκκλησιαστικός όρος περιλάμβανε μία ευρύτερη περιοχή. Για παράδειγμα, στη βυζαντινή εποχή το Ιλλυρικόν Θέμα περιλάμβανε και τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, η περιοχή αυτή ανήκει στα κράτη Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη και Σερβία.

Σόρρυ, Thaqi, αλλά αυτό (και το άλλο) όραμα για το ταξίδι στην «Ιθάκη», δεν θα γίνει ποτέ…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!