NEA

Μοναδικός ο ήχος της Ferrari F40 [vid]

Φτιάξτε την διάθεσή σας απολαμβάνοντας τον απαράμιλλο ήχο ενός supercar της δεκαετίας του 1980, με αυθεντικό DNA και δίχως ηλεκτρονικά υποκατάστατα!

H συγκεκριμένη Ferrari F40 είναι εφοδιασμένη με το αναβαθμισμένο σύστημα απόληξης Tubi Inconel LM Competition. Δεν είναι μια απλή εξάτμιση που βγάζει πιο έντονο ήχο, αφού η Inconel είναι ένα εμπορικό σήμα της Special Metals Corporation που εξειδικεύεται στα κράματα με βάση το νικέλιο και το χρώμιο. Ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά στην αεροδιαστημική βιομηχανία και στις απολήξεις στην F1.

Η Ferrari F40 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά supercar που έχουν υπάρξει ποτέ και η τελευταία που είδε ο γέρο Enzo. Κεντρομήχανη με πίσω κίνηση, με διπλό turbo, με 5άρι μηχανικό σασμάν, 0-100 περίπου στα 4,0 δευτερόλεπτα και με τελική πάνω από 320 χλμ./ώρα, o V8 των 2,9 λίτρων απέδιδε 478 άλογα. Ζύγιζε μόλις 1.100 κιλά.

Η Ferrari F40 παράχθηκε από το 1987 έως το 1992 σε 1.311 μονάδες και έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ξεπέρασε τα 300 χλμ./ώρα. Ήταν το αυτοκίνητο που συνέχιζε τον θρύλο της 308 GTB και ο αντικαταστάτης της 288 GTO Evoluzione και το πρώτο για την Ferrari με αμάξωμα κατασκευασμένο σχεδόν ολικά από κάρμπον και κέβλαρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!