NEA

Ο Elon Musk πιέζει για αύξηση της παραγωγής αγνοώντας τα προβλήματα ποιότητας

Ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε αναφέρει πως τις τελευταίες εβδομάδες ο Musk καλεί τους εργαζομένους να αποδώσουν το μάξιμουμ ώστε το 2020 η παραγωγή να ξεπεράσει τις 500.000 αυτοκίνητα.

Η Tesla είναι ένα πραγματικό φαινόμενο και ο Musk έχει ως στόχο να ξεπεράσει το ορόσημο των 500.000 αυτοκινήτων για το 2020. Κάτι που είχε προαναγγείλει πριν από δύο χρόνια και αυτή τη φορά ο CEO της αμερικανικής εταιρίας έχει ως στόχο να διαψεύσει όσους λένε πως αθετεί τις υποσχέσεις του.

Μάλιστα ο Musk παροτρύνει τους υπαλλήλους του να βάλουν τα δυνατά τους και να κάνουν ότι μπορούν ώστε τα αυτοκίνητα να βγαίνουν δίχως προβλήματα από την γραμμή παραγωγής και το PDI. Κάτι που μάλλον δεν ακούγεται λογικό αφού όταν καλείται κάποιος να υπερβάλλει συνήθως γίνονται λάθη και σίγουρα θα υπάρξουν διάφορα περίεργα ξανά σε ότι αφορά διάφορα ποιοτικά θέματα που γίνονται viral στο διαδίκτυο.

Ένα από τα πιο πρόσφατα «φάουλ» αφορά σε ένα ανανεωμένο Tesla Model 3 που κατασκευάστηκε στο Freemont. O πελάτης του το παρέλαβε αρχικά με λερωμένο το φακό του συστήματος Autopilot, ενώ αργότερα διαπίστωσε πως δεν υπήρχε σωστή ευθυγράμμιση, ατέλειες στη βαφή και χαμηλότερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος(!), όπως αναφέρει το insideevs.com. Πράγματα που δεν τα συναντούσες ούτε στην εποχή του Yugo.

Από την άλλη οι μέτοχοι της Tesla τρίβουν τα χέρια τους αφού η εκρηκτική άνοδος κατά 650% το 2020 ανάγει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα και των 9 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών μαζί. Ωστόσο, στις ΗΠΑ πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μία άνευ προηγουμένου φούσκα, αφού κανένα από τα πραγματικά μεγέθη της εταιρίας δεν δικαιολογούν μία τέτοια άνοδο.

Υπάρχουν κάποιοι που αποδίδουν το φαινόμενο σε μία μικρή κερδοφορία για το 2020, στο split των μετοχών, στην ένταξη στον δείκτη S&P 500 ή ακόμη και στην έξυπνη χειραγώγηση. Πάντως, οι αναλυτές δηλώνουν προβληματισμένοι από την φοβερή αυτή άνοδο της τιμής της μετοχής. Και όπως λένε οι χρηματιστές «αγοράζεις στην φήμη και πουλάς στο γεγονός». Για να δούμε, αν τελικά η μετοχή της Tesla ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια ή βαρέσει τέτοια κατηφόρα που το μόνο που θα την σώσει θα είναι κάποια συγχώνευση με μεγάλο όμιλο.

Πηγή: Bloomberg

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!