NEA

H Porsche 914 επιστρέφει ως restomod!

Για όσους θέλουν μια Porsche που να μην μοιάζει με καμία άλλη εργοστασιακή υπάρχει μια εταιρία που προχωρά στην restomod κατασκευή της 914.

Η Fifteen Eleven Design είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στις αναπαλαιώσεις και τις κατασκευές αμαξωμάτων. Κατά καιρούς παρουσιάζει και ενδιαφέροντα σχέδια, όπως μια restomod εκδοχή της Porsche 914 διατηρώντας το βασικό καλούπι πασπαλισμένο με κάποιες δόσεις από Cayman. Για μοτέρ θα χρησιμοποιηθεί ο εξακύλινδρος boxer των 3,4 λίτρων από την Cayman S που αποδίδει 295 άλογα. Από την Cayman S προέρχονται και άλλα συστήματα, όπως της ανάρτησης και της πέδησης, ενδεχομένως και το βασικό πλαίσιο.

H Porsche 914 ήταν μια από τις πιο άσημες και ίσως άσχημες «πόρσε». Είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Volkswagen και η παραγωγή της βάστηξε από το 1969 έως το 1976. Κεντρομήχανη, targa και διθέσια είχε ως στόχο να γίνει το σπορ αυτοκίνητο του λαού (κατά τύχη αφού πρακτικά την φορτώθηκε Porsche από την Volkswagen), κάτω από την 911, αφού αποκτήθηκε από περίπου 119.000 οδηγούς.

Ξεκίνησε με τον τετρακύλινδρο boxer χωρητικότητας 1,7 λίτρου, με 80 άλογα και αναιμικές επιδόσεις. Στη συνέχεια εισάχθηκε ο 1,8 λίτρων με 86 ίππους και δύο δίλιτροι με 101 και 110 άλογα (όλοι αερόψυκτοι). Την διαδέχτηκε η Porsche 924.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button