NEA

Ηλεκτρικά & plug-in υβριδικά: Δείτε ποια ήταν τα δημοφιλέστερα στην Ευρώπη για το 2020

Ποια ήταν για το 2020 τα πιο δημοφιλή plug-in υβριδικά και φουλ ηλεκτρικά μοντέλα στις 23 πιο δημοφιλείς αγορές της Ευρώπης;

Με βάση τα στοιχεία της Jato Dynamics και όπως μπορείτε να δείτε και από τον πίνακα που ακολουθεί το πιο επιτυχημένο εμπορικά ηλεκτρικό μοντέλο είναι το Renault Zoe. Που σε σχέση με το 2019 υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις του. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Hyundai Kona που βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από το VW ID.3 οι πωλήσεις του οποίου ξεκίνησαν όμως στα μέσα της περσινής χρονιάς.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, με 208%, σημείωσε πάντως το Kia Niro που βρίσκεται στην 7η θέση της συνολικής κατάταξης, πίσω από το επίσης καινούργιο Peugeot 208. Μειώσεις παρουσίασαν το Tesla Model 3 με -9% που όμως βρίσκεται στη 2η θέση και η BMW i3 (-27%) που δείχνει πλέον την ηλικία της.

Στα plug-in υβριδικά αυτό που εντυπωσιάζει είναι πόσο έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις τους σε σχέση με πέρυσι -κάτι που φυσικά οφείλεται στις επιδοτήσεις. Για το Audi Q5 για παράδειγμα η αύξηση είναι της τάξης του 673%(!), για το VW Passat 397% και για τη σειρά 3 της BMW 151%.

Σε απόλυτους αριθμούς, που στο τέλος της ημέρας είναι και αυτοί που μετρούν, πρώτη είναι η Mercedes A-Class, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Mitsubishi Outlander, που ναι μεν σημείωσε πτώση αλλά αυτό ήταν κάτι μάλλον αναμενόμενο. Αυτά για τις αγορές στις χώρες Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία και Ουγγαρία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!