NEA

Η Mercedes-AMG κινείται σαν αστραπή [vid]

Ένα από τα πιο εξωπραγματικά hypercar που έχουν υπάρξει ποτέ είναι έτοιμο για την πλήρη αποκάλυψη του.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από την παρουσίαση της Project One και οι μελλοντικοί 275 κάτοχοι θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μερικούς μήνες για να αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα τους. Και με μία καθυστέρηση περίπου δύο χρόνια, στην τότε τιμή των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού υπήρξε μεγάλο πρόβλημα τόσο με τους ρύπους όσο και με την διαχείριση (ακόμη και στο ρελαντί!) του υβριδικού V6 των 1.600 κ.εκ.

Συγκεκριμένα, ο κινητήρας στην Formula 1 έχει ρελαντί στις 5.000 στροφές. Για να μπορεί όμως να είναι νόμιμος για χρήση και στον δρόμο (σχετικά με τον θόρυβο κα τους ρύπους) χρειάζεται αυτό το νούμερο να πέσει στις 1.200 σ.α.λ. Επίσης ο κόφτης θα πρέπει να μπαίνει στις 11.000 σ.α.λ. (από τις 14.000 στροφές) που είναι στον κινητήρα της Formula 1, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί λίγο μεγαλύτερη αξιοπιστία (αν και θα χρειάζεται γενική ανακατασκευή κάθε 50.000 χλμ.).

Πάντως, στο βίντεο μπορείτε να δείτε για μια στιγμή τον οδηγό να πιάνει τα 118 χλμ./ώρα με επιλεγμένη την 2η σχέση στο κιβώτιο και το στροφόμετρο λίγο κάτω από τις 8.000 σ.α.λ. Πραγματικά εντυπωσιακό, όπως ο ήχος. Επίσης, παρατηρείστε τα flaps που ανοίγουν πάνω από τα εμπρός και πίσω φτερά για να βελτιώσουν την αεροδυναμική, όπως και την πίσω πτέρυγα, μαζί με τους κάρμπον τροχούς και την κεντρική απόληξη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία η συνολική ισχύς θα είναι στα 1.200 άλογα, μαζί με την υβριδική υποβοήθηση των τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ. Και ένα μικρό tip: αν θέλετε να παρατηρήσετε καλύτερα όλες αυτές τις λεπτομέρειες μπορείτε να επιλέξετε την αργή ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεο.

https://youtu.be/nJGWz5TN6eY

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!