NEA

Έχετε ακούσει για ρεκόρ ταχύτητας σε κλειστό χώρο;

Όπως φαίνεται για όλα υπάρχει και ένα ρεκόρ. Ακόμη και για ένα ρεκόρ ταχύτητας σε κλειστό χώρο και με την πιστοποίηση πως υπάρχει οροφή.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο περίεργα ρεκόρ που έχουμε ακούσει αλλά αυτό πέτυχε μια Porsche Taycan Turbo S με τον Αμερικανό οδηγό αγώνων Leh Keen στο τιμόνι. Το εγχείρημα έγινε στο Ernest N. Morial Convention Center στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, με την ευθεία να ορίζεται από τις κολόνες του κτιρίου και κάποιες κορίνες.

Πάντως, το εγχείρημα μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά για το βέλτιστο αποτέλεσμα θα έπρεπε τα λάστιχα να ζεσταθούν και ο οδηγός να φρενάρει όσο το δυνατό πιο αργά για να καταφέρει να φτάσει τα 165 χλμ./ώρα. Αυτή είναι η υψηλότερη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί σε κλειστό χώρο και για να δούμε αν θα βρεθεί κάποια απάντηση.

Λογικά με κάποιο ηλεκτρικό που προσφέρει άμεση επιτάχυνση. Αξιοσημείωτο είναι πως το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένα cross kart 150 ίππων με κινητήρα από Suzuki GSX-R 750. Με αυτό πριν από οκτώ χρόνια ο οδηγός ράλι Mikko Hirvonen είχε πετύχει 140 χλμ./ώρα σε μια μεγάλη αποθήκη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!