NEA

To Microlino θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μέσα στο 2021

Η ελβετική εταιρία πήρε έγκριση τύπου από την ΕΕ και θα ξεκινήσει να το κατασκευάζει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το είχαμε δει το 2016 στο σαλόνι της Γενεύης. Ένα μικρό αυτοκινητάκι που έμοιαζε με την αναβίωση του Isetta της BMW. Υπήρξαν διάφορα προβλήματα χρηματοδότησης τα οποία προφανώς ξεπεράστηκαν και η ελβετική εταιρία ανακοινώνει πως θα είναι σε θέση να το βγάλει στην παραγωγή το φθινόπωρο με μια τιμή στις περίπου 12.000 ευρώ.

Εμπνευσμένος από το BMW Isetta είναι ο τρόπος εισόδου από μια μεγάλη πόρτα στο εμπρός μέρος, αλλά σε σχέση με το πρότυπο της δεκαετίας του ’50 υπάρχει και πίσω πόρτα. Το πορτμπαγκάζ των 300 λίτρων αποτελεί εντυπωσιακή τιμή για το διθέσιο Microlino που δεν ξεπερνά σε μήκος τα 2,4 μέτρα.

Στην αρχική του μορφή το Microlino είναι ηλεκτρικό και ζυγίζει 450 κιλά (χωρίς τη μπαταρία). Ο ηλεκτροκινητήρας των 15 kW και 110 Nm εξασφαλίζει τα 0-50 χλμ./ώρα σε 5,0 δλ. με περιορισμένη τελική στα 90 χλμ./ώρα. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία με 8 kWh και αυτονομία 120 χιλιομέτρων και μια με μπαταρία 14,1 kWh για 215 χιλιόμετρα.

Στις φωτογραφίες βλέπετε το μοντέλο προ-παραγωγής που ονομάζεται prototype 2.0 και βασίζεται σε νέο αυτοφερόμενο πλαίσιο και όχι σε ξεπερασμένο σωληνωτό όπως το αρχικό concept.

Η Microlino εκτιμά πως η τυπική homologation θα εκδοθεί τον Ιούνιο και η γραμμή παραγωγής θα πάρει μπροστά τον Σεπτέμβριο. Για να δούμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο πραγματικά σε μία πολύ περίεργη περίοδο ελέω πανδημίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!