NEA

Η Jaguar θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η Jaguar ανακοίνωσε επίσημα πως τα νέα μοντέλα που θα κατασκευάζει από το 2025 και μετά θα είναι όλα ηλεκτρικά!

Η Jaguar Land Rover είναι μια από τις πιο ταλαιπωρημένες εταιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Και για να μπορέσει να επιβιώσει θα πρέπει να διατηρήσει την Land Rover με συμβατικούς εξηλεκτρισμένους κινητήρες καύσης και να θυσιάσει κατά μία έννοια την Jaguar. Η οποία ούτως ή άλλως είχε πατώσει τα τελευταία χρόνια σε πωλήσεις.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση από το 2025 η γραμμή παραγωγής να βγάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης για την XJ. Θα υπάρξουν δύο νέες πλατφόρμες για την Land Rover (η MLA ή Modular Longitudinal Architecture) και μια μεταβλητή για τα ηλεκτρικά της Jaguar (η EMA ή Electric Modular Architecture).

Το πρώτο ηλεκτρικό Land Rover θα το δούμε το 2024 και θα ακολουθήσουν ακόμη πέντε έως το 2030 όπου και αυτή θα γίνει πλήρως ηλεκτρική.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε και ο CEO της εταιρίας, Thierry Bollore, θα επενδυθούν 2,5 δισεκατομμύρια λίρες για τις εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες και φυσικά για τη νέα βάση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ταυτόχρονα είπε πως θα διατηρηθούν τα εργοστάσια και οι θέσεις εργασίας. Για να δούμε..

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!