NEA

Ατμοσφαιρική και manual η νέα Porsche 911 GT3 [video]

Μπορεί να έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους αλλά τα πάντα πάνω στη νέα 911 GT3 έχουν άρωμα πίστας. Πισωκίνητη με 510 άλογα και προαιρετικό το χειροκίνητο κιβώτιο!

Ο τετράλιτρος ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος boxer των 510 ίππων στις 8.400 σ.α.λ. και των 470 Nm στις 6.100 σ.α.λ. προέρχεται από την αγωνιστική 911 GT3 R φέροντας διάφορες αναβαθμίσεις όπως τα νέα έμβολα και σύστημα λίπανσης. Η Porsche μιλά για ωμή δύναμη και ανεπανάληπτο ήχο, παρόμοιο με της αγωνιστικής 911 GT3 Cup με τον κόφτη να μπαίνει στις 9.000 σ.α.λ.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας από CFRP, τα ελαφρύτερα κρύσταλλα, τα ειδικά δισκόφρενα, οι απολήξεις, τα ελαφρύτερα καθίσματα και οι σφυρήλατες ζάντες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην συγκράτηση του βάρους της νέας GT3 που είναι μόλις 5 κιλά ελαφρύτερη από την προκάτοχό της. Με το προαιρετικό (δίχως χρέωση) μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων το απόβαρο είναι στα 1.418 κιλά, ενώ με το στάνταρ επτάρι PDK ανέρχεται ελαφρώς στα 1.435 κιλά.

Βελτιστοποιημένη είναι και η αεροδυναμική με την πίσω χαρακτηριστική φτερούγα και τα λοιπά βοηθήματα να δίνουν 50% περισσότερο downforce για την χρήση σε δρόμο. Αν αλλάξει η κλίση της χειροκίνητης αεροτομής το φορτίο μπορεί να φτάσει έως και 150% για χρήση στην πίστα. Το μπροστινό μετατρόχιο έχει αυξηθεί, ενώ νέα είναι και τα διπλά ψαλίδια.

Με το κιβώτιο PDK η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα και είναι υψηλότερη ακόμη και από της προηγούμενης 911 GT3 RS. H διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτά (3,9 με το manual). Ενδεικτικό της ταχύτητας που έχει η νέα GT3 είναι πως είναι ταχύτερη στο Nurburgring κατά 17 δευτερόλεπτα(!) από τον προκάτοχό της.

H νέα Porsche 911 GT3 θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο έναντι 152.416 ευρώ (τιμή προ φόρων). Δείτε εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά της 911 GT3 M/T και της 911 GT3 PDK.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!