NEA

Με ελληνικό αέρα η Maserati Grecale!

Η Grecale βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κυκλοφορία της (προς τα τέλη 2021) με την Maserati να δίνει μερικές περισσότερες φλου teaser εικόνες.

Grecale ή Γραίγος ονομάζεται ένας βορειοανατολικός άνεμος που ξεκινά την Μαύρη Θάλασσα και φτάνει στα νότια της Μεσογείου. Το όνομά του παραπέμπει στο ιταλικό «vento grecale», εξού και η απόδοση του ως «ελληνικός άνεμος» αφού φαινομενικά προέρχεται από τη μεριά της Ελλάδας.

Φυσικά η μόνη σχέση του SUV της Maserati με την χώρα μας είναι η ονομασία του αφού θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Alfa Romeo Stelvio. Μεταξύ αυτών και το πλαίσιο Giorgio, ενώ ανάλογες θα είναι και οι διαστάσεις με την Stelvio να έχει μήκος περίπου στα 4,70 μέτρα. Εννοείται πως η σχεδίαση θα είναι εντελώς διαφορετική και στο πρότυπο της Maserati.

Έχοντας ως βάση την πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeo, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον V6 των 2,9 λίτρων  με τους 510 ίππους. Χαμηλότερα θα βρίσκονται τα δίλιτρα σύνολα βενζίνης με 200 ή 280 ίππους, όπως και ο diesel των 2,2 λίτρων με 190 ή 210 ίππους.

Η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ όπως και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Οι φήμες κάνουν λόγο και για plug-in υβριδική έκδοση με το σύστημα του Jeep Wrangler 4xe με τους 375 ίππους και ένα δίλιτρο turbo μοτέρ να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες.

Που στοχεύει η Grecale; Απευθείας σε μοντέλα όπως η Porsche Macan. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino στην Ιταλία από την άνοιξη του 2021. Εδώ να πούμε πως την ίδια χρονιά θα παρουσιαστεί τόσο η νέα GranTurismo όσο και η GranCabrio.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!