NEA

Αυτή την Porsche 911 Carrera την είχε αγγίξει… το χέρι του θεού!

Πρόκειται για ένα από τα αυτοκίνητα που είχε μείνει για αρκετούς μήνες στα χέρια του ανεπανάληπτου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Λένε πως οι πίνακες ζωγραφικής παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν ο καλλιτέχνης αφήσει τα εγκόσμια. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για αυτή την ανοιχτή 911 Carrera 2, η οποία θα δημοπρατηθεί στις 3-10 Μαρτίου από τον οίκο Bonham’s με την εκτιμώμενη τιμή να υπολογίζεται στις 150.000 με 200.000 ευρώ. Πολύ περισσότερα από όσο αξίζει μια μεταχειρισμένη Porsche με κοινή ιστορία.

Βλέπετε η εικονιζόμενη ανήκε στον Μαραντόνα και την αγόρασε αφού άφησε πίσω του άρον άρον τη Νάπολη και τις Ferrari όταν βγήκε θετικός στην χρήση ναρκωτικών. Φτάνοντας στην Σεβίλλη νοίκιασε την βίλα ενός διάσημου ταυρομάχου και αγόρασε μια ανοιχτή 911 Carrera 2 της γενιάς 964. Ήταν μοντέλο του 1992 και είχε έναν old classic αερόψυκτο εξακύλινδρο μπόξερ χωρητικότητας 3,6 λίτρων με ισχύ στους 260 ίππους.

Μετά από τιμωρία 15 μηνών ο Μαραντόνα κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Σεβίλλη, το φθινόπωρο του 1992. Ο 32χρονος τότε σούπερ σταρ είχε χάσει 10 κιλά και τρέλαινε τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ωστόσο, από τα μέσα της σεζόν επιστρέφει πίσω στις κακές συνήθειες με ξενύχτια και νυχτερινούς καυγάδες. Μάλιστα υπήρξε και κλήση από την αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα. Λέγεται πως ήταν με αυτή την Porsche που είχε τελική 230 χλμ./ώρα. Ο Ντιέγκο είχε συλληφθεί με 180 χλμ./ώρα.

Στο τέλος του πρωταθλήματος και αφού η Σεβίλλη είχε επενδύσει πολλά χρήματα τερμάτισε μόλις 7η και το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο. Μόνη διέξοδος του Μαραντόνα ήταν η επιστροφή του στην πατρίδα και στους Νιούελς Ολντ Μπόις. Αλλά και έκανε ξανά τα δικά του. Από εκεί και πέρα όλα πήγαιναν στον κατήφορο και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στα 37α γενέθλιά του στις 30 Οκτωβρίου.

Αν δεν το έχετε ήδη, αξίζει να δείτε στο Netflix το ντοκιμαντέρ «Ο Μαραντόνα στο Μεξικό» κατά την θητεία ως το 2018-2019 ως προπονητής στην Dorados.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!