ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

AIS: Ένα έξυπνο σύστημα που εξαλείφει την υδρολίσθηση [video]

Tο AIS (Aquaplaning Intelligent System) είναι ένα σύστημα αντί-υδρολίσθησης που εξελίχθηκε από τις Easyrain, Bosch και Italdesign.

Στις περιπτώσεις με βαριά βροχόπτωση μια από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί είναι η υδρολίσθηση. Κάτι που οφείλεται στο συγκεντρωμένο νερό στο οδόστρωμα και την μη έγκαιρη απαγωγή του νερού από τις αυλακώσεις των πελμάτων των ελαστικών.

Το Easyrain AIS (Aquaplaning Intelligent Solution) είναι μια απλή ιδέα που προλαμβάνει το φαινόμενο της υδρολίσθησης. Βασίζεται σε ένα υδραυλικό σύστημα που αποτελείται από μια αντλία και δύο μπεκ. Ένας αισθητήρας αναγνωρίζει την περίπτωση υδρολίσθησης και τα μπεκ ψεκάζουν υπό πίεση νερό για να αποσυμφορήσουν τον όγκο που υπάρχει μπροστά από τα λάστιχα.

Έτσι, διατηρείται επαρκής πρόσφυση και ο έλεγχος του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Easyrain τα δυναμικά χαρακτηριστικά κατά την υδρολίσθηση στην ευθεία βελτιώνονται έως 35% και στις στροφές έως 30%.

Πρόσφατα έγιναν δοκιμές σε αυτοκίνητα παραγωγής και οι τρείς εταιρίες (Easyrain, Bosch και Italdesign) που έχουν εξελίξει το σύστημα ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες για να το διαθέσουν στην αγορά. Για να δούμε αν θα το δούμε στην λίστα εξοπλισμού κάποιου μελλοντικού premium μοντέλου μαζικής παραγωγής ως tech-light χαρακτηριστικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!