NEA

Αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων αυτοκινήτου – Στα 1.349€ κατά μέσο όρο οι ζημίες των αυτοκινήτων

Αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο του αυτοκινήτου κατά 2% το 2019 σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε απόλυτα νούμερα, η οριζόμενη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων του έτους 2019 ήταν 1,09 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνολικά κατέγραψαν παραγωγή 2,24 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 3,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα επιβατικά και τα ταξί ηγούνται στον πίνακα των ασφαλισμένων οχημάτων, ακολουθούν τα αγροτικά, τα λεωφορεία και τέλος οι μηχανές.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των ζημίων, τα λεωφορεία ηγούνται στις ζημίες με 33% σε αυτή την ανάλυση, τα ταξί ακολουθούν με 31% και τα φορτηγά με 11,5%.  Το 2019 η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών κάνει λόγο για 5.529.558 ασφαλισμένα οχήματα με μέσο όρο εμφάνισης ζημίας στο 6,86 και το μέσο όρο ζημίων στα 1.349 ευρώ.

Σχετικά με τους νομούς της χώρας όπου καταγράφονται ζημίες, η Αττική, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και η Αχαΐα είναι στο «κόκκινο».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!