NEA

Η GTO Engineering ντύνεται… Moderna!

Πρόκειται για το νέο restomod της βρετανικής εταιρίας που θα είναι χειροποίητο και έτοιμο το 2022 για όποιον διαθέτει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Την βρετανική GTO Engineering την έχουμε γνωρίσει μέσα από κάποιες μεταποιήσεις αμαξωμάτων αλλά την απόφαση της παλιότερα να κατασκευάζει ρέπλικες της Ferrari 250 GTO. Πλέον, κάνει ένα βήμα παραπέρα και αποφασίζει να προσχωρήσει στην κατασκευή της Moderna που θα έχει ως πηγή έμπνευσης τα ιταλικά μοντέλα της Modena και την αύρα των κλασικών Jaguar και Maserati.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από τα πρώτα σχέδια το ρετρό στιλ μας παραπέμπει στην δεκαετία του 1960, ενώ το αμάξωμα θα είναι ελαφρύ (στόχος είναι το απόβαρο να μην ξεπερνά τον ένα τόνο) χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος αλλά και αλουμινίου.

Την προσοχή σε αυτό το πανέμορφο αυτοκίνητο τραβούν τόσο οι διπλές απολήξεις στο πίσω μέρος, όσο η «σπαστή» οροφή και το μακρύ καπό με τις απαγωγές πιο μπροστά. Κάτω από το οποίο θα αναπνέει ένας ατμοσφαιρικός V12 και με συνολικά τέσσερις επικεφαλής εκκεντροφόρους.

Η απόδοσή του θα βρίσκεται κάπου στα 400 άλογα με χειροκίνητο σασμάν 5 σχέσεων. Όπως τον παλιό καλό καιρό. Ωστόσο, επειδή δεν θα υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά και λοιπά προφίλ κίνησης, υπάρχει ένα θέμα με τα επίπεδου θορύβου της Moderna. H οποία για αυτό ακριβώς το λόγο σε διάφορες χώρες, όπως η Ελβετία, θα της απαγορεύεται να κινείται σε ώρες κοινής ησυχίας…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!