NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

SpaceX: To Starship SN 10 κατάφερε να προσγειωθεί αλλά εξερράγη λίγο μετά [video]

Αυτή ήταν η τρίτη δοκιμή του διαστημόπλοιου που ο Elon Musk ονειρεύεται να προσεδαφιστεί κάποια στιγμή στον πλανήτη Άρη μεταφέροντας τους πρώτους ανθρώπους.

Το πρόγραμμα της SpaceX προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς ώστε να μπορέσουν να πατήσουν οι πρώτοι άνθρωποι στον Άρη πριν το 2030. Έχουν ήδη γίνει δύο προσπάθειες και η τρίτη μπορεί να πει κανείς πως είχε σχετική επιτυχία μιας και το SN10 κατάφερε να φτάσει σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων και στη συνέχεια να κατέβει και να προσγειωθεί με το πίσω μέρος.

Ωστόσο, υπήρξε μια σχετική κλίση με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή καυσίμου και λίγα δευτερόλεπτα αφότου το SN10 βρέθηκε στο έδαφος εξερράγη. Παρά ταύτα θεωρείται επιτυχία το γεγονός πως το σκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με τον σωστό τρόπο (o Musk έδινε μόλις 30% για μια ομαλή επαναφορά του σκάφους). Η δοκιμή έγινε στο Τέξας και ήδη ετοιμάζεται το εξελιγμένο SN15.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!