NEA

Μια Lancia Fulvia 1600 HF Competizione του 1969 αναζητά νέα στέγη

Μία ακόμη σπάνια Fulvia δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 120.000 ευρώ. Τόσο λόγο της εξαιρετικής κατάστασης της όσο και της μοναδικότητά της.

Πρόκειται για ένα one-off αυτοκίνητο που είχε κατασκευαστεί ως κάποιας μορφής πρωτότυπο από τον Alejandro De Tomaso και ως ένα ποιοτικό δείγμα για να πείσει το τότε αφεντικό της Ford, Lee Iacocca, να αγοράσει την Lancia.

Τελικά η ιταλική εταιρία δεν πέρασε σε αμερικανικό καθεστώς αφού μπήκε σφήνα η Fiat και η όλη πρόταση ναυάγησε αφήνοντας πίσω της την πολύ ιδιαίτερη Lancia Fulvia 1600 HF Competizione. H οποία είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να δοκιμαστεί για τον αγώνα του Le Mans, το 1970. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Βασίστηκε στο πλαίσιο της νορμάλ Fulvia και με τις κατάλληλες τροποποιήσεις χώρεσε ο V4 των 1.600 κ.εκ. που ήταν και 3 εκατοστά πιο κοντά στο έδαφος χάρη στις νέες βάσεις. Η πίσω ανάρτηση ήταν για πιο σπορ συνθήκες αφού ο άκαμπτος άξονας είχε αντικατασταθεί από διπλά ψαλίδια.

Το ιδιαίτερο σχεδιαστικά αμάξωμα με το μακρύ ρύγχος και τις μικρές σχετικά πόρτες σε σχέση με τα τζάμια από πλεξιγκλάς, ξεχώριζε και από την πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή. Στο εσωτερικό υπήρχε μέχρι και roll-bar, ενώ το ρεζερβουάρ είχε τοποθετηθεί κοντά στο χώρο αποσκευών.

Στην πορεία αυτή η μία και μοναδική Lancia Fulvia 1600 HF Competizione άλλαξε διάφορους ιδιοκτήτες και τώρα πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s ξεκινώντας από τις 120.000 ευρώ. Και δίχως αμφιβολία δεν θα δυσκολευτεί να βρει νέα στέγη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!