ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άνοιξε το εργοστάσιο της German Continental στο Νόβι Σαντ – Θα παράγει και έξυπνα συστήματα ελέγχου

Το εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας Continental Automotive Srbije, όπου πρόκειται να απασχοληθούν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Νόβι Σαντ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Νόβι Σαντ, κ. Μίλος Βούσεβιτς, η εγκατάσταση του πρώτου εξοπλισμού και η έναρξη της παραγωγής αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Εκπρόσωποι της Continental ανακοίνωσαν ότι το νέο εργοστάσιο δεν θα παράγει μόνο ταμπλό και οθόνες για αυτοκίνητα, αλλά και έξυπνα συστήματα ελέγχου.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος παρακολούθησε το άνοιγμα του εργοστασίου μεταξύ πολλών αξιωματούχων, δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο ότι διαθέτει προηγμένη τεχνολογία. Τόνισε ότι το Κέντρο Ανάπτυξης-Έρευνας στο Νόβι Σαντ ήταν το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο της Continental όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων, πίσω από τη Γερμανία και τη Ρουμανία.

Το νέο εργοστάσιο της Continental αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής μονάδας Human Machine Interface (HMI), η οποία επικεντρώνεται στα προϊόντα εσωτερικών οχημάτων και η αξία της επένδυσης είναι 140 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Σερβίας.

Στο Νόβι Σαντ, η εταιρεία λειτουργεί για τρία ολόκληρα χρόνια το Κέντρο Ερευνας & Ανάπτυξης. Σύμφωνα με του Δ/ντη της Continental για τη Σερβία, κ. Sasa Coringa, στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, που άνοιξε στις 7 Μαρτίου 2018, 600 ειδικοί εργάζονται αυτή τη στιγμή, αναπτύσσοντας τα πιο προηγμένα συστήματα.

Λόγω των νέων έργων, του εκπαιδευτικού κέντρου, των εργαστηρίων, αλλά και της ανάγκης για νέες θέσεις εργασίας, η εταιρεία θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο κέντρο του Νόβι Σαντ κατά άλλα 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

– Είμαστε έτοιμοι για καινοτόμες τεχνολογίες – ο πρόεδρος Vucic τόνισε και ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης τον Απρίλιο του 2021 στο Νόβι Σαντ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!