NEA

Το νέο Citroen C5 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021

Η γαλλική εταιρία περνά σε μια νέα εποχή με εφαλτήριο το νέο C4 C-Cross και επόμενο ορόσημο το νέο C5.

To νέο Citroen C5 θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της εταιρίας και θα υιοθετήσει το crossover σχεδιασμό του C4 C-Cross ώστε να διαφοροποιηθεί από τα κλασικά σεντάν σχήματα ή τα κυρίαρχα SUV. Πρακτικά θα καλύψει το κενό που άφησε η προηγούμενη γενιά πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά ουσιαστικά θα έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο.

Μια πρώτη γεύση μας δίνει το ρωσικό kolesa.ru με τις ψηφιακές προσεγγίσεις που έχει δημιουργήσει και που πολύ εύστοχα βρίσκεται κοντά στο τελικό αποτέλεσμα. Κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο από τις έως τώρα spy φωτογραφίες που έχουμε δει με το βαρύ καμουφλάζ, ενώ αναμένονται και σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Cxperience του 2016.

Την βάση θα αποτελέσει μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, στην οποία βασίζονται όλα τα μεγάλό-μεσαία μοντέλα του ομίλου PSA, όπως μεταξύ άλλων και το C5 Aircross. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τις ίδιες εκδόσεις κινητήρων καύσης, τουλάχιστον μία plug-in υβριδική, αλλά μία ηλεκτρική έκδοση σε αυτή την κατηγορία θα υποστηρίζεται μόνο από τη νέα πλατφόρμα eVMP (τα πρώτα μοντέλα θα τα δούμε από το 2023).

Όπως σε κάθε της νέο μοντέλο, έτσι και στο νέο C5 οι Γάλλοι θα δώσουν προτεραιότητα στον τομέα της άνεσης και της πρακτικότητας. Όπως τα έχουν καταφέρει πολύ καλά και στο νέο C4 C-Cross με την τεχνολογία απόσβεσης ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushion Suspension και σε συνδυασμό με τα «πολυθρονάτα» καθίσματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!