NEA

4.243.577 λιγότερα οχήματα παρήγαγαν τα ευρωπαϊκά εργοστάσια λόγω Covid

Μεγάλες καταγράφονται οι απώλειες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στη διάρκεια της πανδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανεργία στον κλάδο αλλά και την συνολική της συνεισφορά στο ΑΕΠ της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Eυρωπαίοι κατασκευαστές, το 2020 οι απώλειες παραγωγής σε όλη την ΕΕ λόγω του COVID-19 ανήλθαν σε 4.243.577 οχήματα. Μάλιστα, όπως τονίζεται, ότι το νούμερο αυτό είναι το 22,9% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ το 2019. Να τονιστεί ότι στα 4.243.577 οχήματα περιλαμβάνονται επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, φορτηγά και λεωφορεία.

Σε ό,τι αφορά τις αιτίες που οδήγησαν σε μειωμένη παραγωγή, υπογραμμίζεται ότι οι απώλειες οφείλονται στο κλείσιμο των εργοστασίων (κατά τη διάρκεια των μηνών «κλειδώματος» του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου) και του γεγονότος ότι η παραγωγική ικανότητα δεν επέστρεψε ακόμη στα επίπεδα πριν από την κρίση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!