NEA

Από το κινητό… η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης

Από τον υπολογιστή ή το κινητό του θα προχωράει ο πολίτης σε αντικατάσταση της άδειας οδήγησης, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή κατά την συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπαίνει στην ψηφιακή εποχή, καθώς εκσυγχρονίζονται κι απλοποιούνται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των αδειών λόγω φθοράς / κλοπής / απώλειας / ανανέωσης. Ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει μόνος του όλη τη διαδικασία από τον υπολογιστή ή το κινητό του.

«Το ξεκινήσαμε αυτό με το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, και το συνεχίζουμε και σε άλλες περιπτώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, εντάσσονται σταδιακά στην ψηφιακή βάση δεδομένων οι Περιφέρειες όλης της χώρας, κι ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα όλη η διαδικασία θα μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου» δήλωσε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!