NEA

Λιγότερα τα συμβόλαια για αστική ευθύνη των οχημάτων τον πρώτο μήνα του έτους

Σε 62,11 εκατ. ευρώ ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων τον εφετινό Ιανουάριο,  στο σκέλος της Αστικής Ευθύνης των Χερσαίων Οχημάτων, όπως τονίζεται, σε σχετική μελέτη της ένωσης ασφαλιστικών εταιριών Ελλάδας. Το εν λόγω ποσό ωστόσο εμφανίζεται μειωμένο κατά 8,5%, σε σχέση με πέρυσι και λογίζεται και ως παρενέργεια των επιδράσεων της πανδημίας στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται στους αναγνώστες του caroto.gr ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων του έτους 2019 ήταν 1,09 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνολικά κατέγραψαν παραγωγή 2,24 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 3,2% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Παραμένοντας στην ασφαλιστική αγορά, να επισημανθεί και πάλι ότι το 2020 έγιναν 643.718 έλεγχοι από την Τροχαία το Λιμεναρχείο και την ΑΑΔΕ και δεν βρέθηκαν ασφαλισμένα 56.757 οχήματα. Αν ληφθεί υπόψη ότι τα ασφαλισθέντα οχήματα που ήταν 6.261.993 το 2019 και 6.299.174 το 2020, τότε με βάση αυτό το ποσοστό προκύπτει μια εκτίμηση 555.402 ανασφάλιστων οχημάτων ή ποσοστό 8,82% επι του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!