ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 60 τόνους CO2 κάθε χρόνο;

Στην υπογραφή τριών συμβάσεων για την προμήθεια αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού του σχεδιασμού και της στρατηγικής αστικής ανθεκτικότητας που έχει εκπονήσει.

Μάλιστα,  το επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα προμηθευτεί δύο (2) ηλεκτροκίνητα επιβατηγά οχήματα, συνολικής αξίας 63.488,00 €, τέσσερα (4) ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά με ανατροπή και τέσσερα (4) ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά με ανατροπή και πλυστικό, συνολικής αξίας 206.336,00 €. Ταυτόχρονα, προχωρά και στην τοποθέτηση τριών (3) σταθμών φόρτισης συνολικής αξίας 6.472,80 €.

Όλα τα ανωτέρω, όπως ανακοινώνει ο δήμος, είναι αποτέλεσμα πρότασης που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Η Πράξη έχει τίτλο «Προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων Δήμου Θεσσαλονίκης» και συνολικό προϋπολογισμό 559.862,76 €. Εκτιμάται ότι, με την ολοκλήρωσή της, η Πράξη θα αποφέρει ετήσια μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 60 τόνους ισοδύναμου CO2, περίπου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!