NEA

Από 1 Μαίου τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα- Δείτε τι κερδίζετε σε σχέση με πέρυσι

130.000 και πλέον ιδιοκτήτες οχημάτων  από την πρώτη Μαίου θα μπορούν  κάνουν άρση ακινησίας των αυτοκινήτων τους και με βάση της νέα ρύθμιση που προβλέπει πληρωμή τελών με τον Μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας.

 Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με αναλογούντα ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ, το οποίο τελεί σε ακινησία, το ποσό που οφείλει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης, πριν την θέση σε κίνηση του οχήματός του, είναι 120 ευρώ Χ 3/12 =30 ευρώ. Ο μήνας της αίτησης (Μάιος) λογίζεται ως ολόκληρος μήνας για τον υπολογισμό των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας.

Να τονιστεί ότι είναι πρώτη φορά που μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν τη χρήση του οχήματος με το μήνα, καθώς οι παλαιότερες ρυθμίσεις προέβλεπαν για 1 μήνα χρήσης την πληρωμή επιπλέον 2 μηνών (1+2). Στο προηγούμενο παράδειγμα δηλαδή  καταναλωτής για ένα μήνα χρήσης με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ θα πλήρωνε 36 ευρώ, ενώ τώρα μόλις 12 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που έχει κάνει άρση,  οφείλει να επιστρέψει τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτού στην Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός που έχει δηλώσει ότι θα κάνει χρήση του. Σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται κατά τα ως άνω αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας δηλ. στην περίπτωσή μας 120 ευρώ Χ2 = 240 ευρώ.

Να τονιστεί ότι αυτός που θα κάνει άρση ακινησίας έχει το δικαίωμα να την κάνει μια φορά. Κατά συνέπεια οι ιδιοκήτες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά για πόσο χρονικό διάστημα θα κάνουν χρήση το όχημα τους

Για την άσρη ακινησίας  Θα χρειαστεί:

  • να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος για το έτος που γίνεται η άρση
  • ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  • έγκριση συνιδιοκτήτη σε περίπτωση πολλών ιδιοκτητών

Οι συνιδιοκτήτες λαμβάνουν σχετικό μήνυμα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXIS και δίνουν ή όχι την έγκριση τους. Μετά τις εγκρίσεις όλοι οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται, με όμοιο σχετικό μήνυμα  ή email.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!