NEA

Ξέμειναν από “τσιπ” οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίας

Ξέμειναν από “τσιπ” (ημιαγωγούς) οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες με άμεσο κίνδυνο την περικοπή θέσεων εργασίας, αλλά και τη μείωση της παραγωγικής τους ικανότητας, κάτι που θα αποτυπωθεί σε μείωση του όγκου πωλήσεων τους, για το 2021 (κυρίως των ηλεκτρικών).

Αυτό άλλωστε επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε ο σύνδεσμος Ευρωπαίων κατασκευαστών στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά Thierry Breton, για να του επιστήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος, αναφορικά με την έλλειψη ημιαγωγών που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές και προμηθευτές αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Στην επιστολή τους οι Ευρωπαίοι Κατασκευαστές αναδεικνύουν ότι είναι “προβληματική” η εξάρτηση τους σε εισαγόμενη τεχνολογία και με αφορμή το ζήτημα της έλλειψης των ημιαγωγών ζητάνε παρέμβαση της ΕΕ. Εαν υφιστάμενη κατάσταση παραμείνει και οι Ευρωπαίοι δεν απαντήσουν στην πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ και της Ασίας, τότε αυτό θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, όπως σημειώνουν.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!